162,85 kroner i ny minstelønn

Pedersen_og_Ronneberg_220414_webIngen som jobber på NNNs overenskomster skal heretter tjene mindre enn 162,85 kroner per time.

Allerede før tariffoppgjøret i NNN er kommet skikkelig i gang, er den nye minstelønna fastsatt. Minstelønnsøkningen på 5, 85 kroner per time er et resultat av garantiavtalen som ble framforhandlet i tariffoppgjøret i 2010. Her slås det fast ingen skal tjene under 85 prosent av gjennomsnittlig lønnsnivå i mat- og drikkevareindustrien.

I protokollen fra møtet i går 22. april slåes det fast at det frontfaget i Fellesforbundet ble enig om, også skal gjelde for alle overenskomster i NNN. Som følge av frontfagsforhandlingene er matpengene ved overtidsarbeid økt til 78,50 kroner. Partene er enige om at det gjennomføres en utredning om tjenestepensjon.

Det nedsettes et felles utvalg mellom NNN og Landsforeningene i NHO som skal behandle følgende områder: gjennomgå dagens kompetansebestemmelser med sikte på forenkling og modernisering, samt utrede konsekvensene av minstelønnsgarantien.

I dag starter tariffoppgjøret i NNN for alvor. Først ut er bryggerier og mineralvannfabrikker.

Bildetekst: Gemyttlig: Det var god stemning under overleveringen av felleskravene. Det tradisjonelle håndtrykket ble utvekslet mellom Jan- Egil Pedersen (t.v), forbundsleder i NNN, og Carl E. Rønneberg, direktør i NHO Mat og Drikke.

Tilstede på møtet:

Fra FHL: Rune Dyrvik
Fra NHO Mat og Landbruk:   Nikolai Astup Westlie
  Jan Widar S. Iversen
  Svend Ivar Lein
Fra NHO Mat og Drikke: Carl E. Rønneberg
  Anne Brit Slettebø
Fra Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund:   Jan-Egil Pedersen
  Anne Berit Aker Hansen
  Jarle Wilhelmsen
  Eystein Gaare
  Hans-Johan Dahl

 

PROTOKOLL

Tekst: Jo Hestnes
Foto: Bente Birkeland

Publisert: 23. april 2014|Kategori: Forsiden, Tariff 2014, Ukategorisert|

Del:

Kommende arrangementer: