Bakers vant kompetanseprisen

Kompetanseprisen_2015_webTorsdag ble Bakehuset Bakers tildelt matbransjens kompetansepris for utmerket innsats – særlig for sin bedriftsinterne opplæring. Det er 12. gangen prisen blir delt ut. Prisen ble delt ut på FEED-konferansen 2015, som arrangeres av NHO Mat og drikke og NNN.

På vegne av Bakers mottok konserntillitsvalgt Ingunn Ekremsæther og HR-sjef Hilde Melfald i Bakers årets kompetansepris.
Juryen la særlig vekt på vinnerens arbeide med å heve de ufaglærtes kompetanse og gi dem mulighet til å ta fagbrev. Dette har vært en bevisst satsning for å gjøre medarbeiderne i stand til å ta i bruk ny teknologi. Bedriften ser samtidig behovet for håndverksmessig kompetanse. Hele 82 ansatte har tatt, eller har påbegynt, fagbrev siden 2013.

Ingunn_Hilde_webKompetanse er mer enn fagbrev
− Det er kjempestort å bli satt bli satt pris på, og at vi blir lagt merke til, sier en glad Ingunn Ekremsæther. Vi merker at de ansatte blir glad for at det blir gitt tilbud, og vi skal arbeide med å forvalte og utvikle kompetansehevingen, slik at den gir mest mulig effekt, sier hun og legger til at ”kompetanse er mer enn et fagbrev”.
Bedriften har mange tilbud; datakurs, mange har lært å kjøre truck m.m. slik at flere kan ta mange arbeidsoppgaver. Bedriften stiller sterkere når medarbeiderne kan brukes mer fleksibelt, betjene flere maskiner og dekke opp for hverandre ved fravær.

Norsk som arbeidsspråk
Viktig for arbeidsmiljøet er at alle kan snakke med hverandre på norsk. Det betyr mye at en kan sette seg ned og snakke med sine kollegaer i pauser. Vi må aldri glemme at for enkelte kan det å få tilbud om et norskkurs være døråpneren inn i gruppa og fellesskapet på arbeidsplassen. Den kompetansehevingen kan bety minst like mye som et fagbrev for noen.

− Her har vi et samfunnsansvar sier HR-sjef Hilde Melfald, vi må arrangere norskkurs, og holde på at arbeidsspråket er norsk. Vi må ha gjensidig respekt og felles agenda, personlig utvikling i tillegg til faglig utvikling er også veldig viktig, sier Melfald.

− Vi er stolte av vårt kompetansearbeid, og vi snakker om det i mange fora forteller en fornøyd konserntillitsvalgt Ingunn Ekremsæther i Bakehuset Bakers.

Årets jury var arrangørene av Feed-konferansen, NNN og NHO Mat og drikke, og prisen ble delt ut av 1. nestleder i NNN Anne Berit Aker Hansen.

Anne Berit Aker Hansen, 1. nestleder NNN om juryens begrunnelse, Juryen vil særlig trekke frem vinnerens arbeide med å heve de ufaglærtes kompetanse, og gi dem mulighet til å ta fagbrev.

Anne Berit Aker Hansen, 1. nestleder NNN om juryens begrunnelse om hvorfor Bakehuset Bakers fortjener prisen.

 
Nikolai Astrup Westlie, Nina Skjelbred, Espen Lynghaug, Cecilie Hänninen fra NHO Mat og drikke, Merete Helland og Anne Berit Aker Hansen fra NNN.

Arrangører: Nikolai Astrup Westlie, Nina Skjelbred, Cecilie Hänninen og Espen Lynghaug fra NHO Mat og drikke, Merete Helland og Anne Berit Aker Hansen fra NNN.

Publisert: 13. november 2015|Kategori: Forsiden, Kompetanse|

Del: