Enige om pause
NNN og NHO Mat og Drikke er enige om å ta pause i pågående forhandlinger og utsette øvrige forhandlinger. Nye datoer er ikke fastsatt ennå.
Det er tidligere meldt om brudd i forhandlingene på overenskomstene for Bryggeribransjen, Baker – og konditorfagene samt Kjøttindustrien, og meklingsdatoer er berammet til 30.- 31. mai, 1. – 2. juni og 3. – 4. juni.
Denne uka startet forhandlinger på tre nye avtaler; overenskomst for Egg- og fjærfekjøttindustrien, overenskomst for Mat- og Drikkevareindustrien og overenskomst for Melkebearbeidende industri. Etter to dagers forhandlinger har partene blitt enige om å ta en pause i disse forhandlingene til de oppgjørene som skal til mekling er ferdig.
Partene har også blitt enige om å utsette de planlagte forhandlingene fremover.
Følgende forhandlinger har avtalt pause:
25. april: Overenskomst for egg- og fjærfekjøtt, Mat- og drikkevareoverenskomsten og overenskomst for Melkebearbeidende industri.
Følgende forhandlinger er utsatt:
27. april: Overenskomst for Møller og fôrblanderier og overenskomst for Sjokolade, sukkervare- og snacksfabrikker.
9. mai: Overenskomst for Meieriindustrien og overenskomst for Idun.
10. mai: Overenskomst for Fiskeindustribedrifter.
11. mai: Overenskomst for Margarinfabrikkene og overenskomst for Vin- og Brennevinsbransjen.
For mer informasjon, ta kontakt med Anne Berit Aker Hansen, tariffansvarlig NNN,
Mobil: +47 920 35 332 Epost: anne.berit.aker.hansen@nnn.no