Fra 0 til 100 på kort tid

NNN_NK_webNorsk Kylling på Støren har i mange år hatt få organiserte, men etter at Rema kjøpte bedriften og ny ledelse kom på plass, har det skjedd endringer. Når NNN besøkte Norsk Kylling denne måneden var de over 100 NNN medlemmer.
Jan-Egil Pedersen, Bjørn Tore Kyllo og Tonje Kåsene som er fylkeskoordinator og avdelingsleder for Sør-Trøndelag besøkte Norsk Kylling i strålende sol og fikk en super omvisning, informasjon og lunsj.

NNN har i mange år hatt kontakt med bedriften for å rekruttere medlemmer, men dette har vist seg å være vanskelig. Ikke bare på grunn av språk, men også en tidligere ledelse som ikke alltid hadde døren åpen. Dette er nå historie.

Stort potensiale
Medlemmer_webPå Norsk Kylling er det totalt 325 fast ansatte, 25 innleide og rundt 100 medlemmer.
– Det er fortsatt mange potensielle medlemmer, sier Marek Hutta som er klubbleder, men det er språket som er den største utfordringen.
Norsk Kylling har ansatte fra mange land, blant annet Polen, Slovakia, Latvia, Litauen, England og Brasil, ofte må Marek bruke kollegaer som tolker.

Arbeidsspråket er norsk, og bedriften tilbyr alle norskopplæring, men noen ganger er det greit med en som oversetter. På bildet er blant annet Kristyna Wioletta Kartasinska(helt til høyre), hun stiller til valg ved neste møte i klubben, vi trenger tillitsvalgte som snakker polsk, og Kristyna oversetter ofte for Marek.
– De må lære norsk, men vi må forklare en del på andre språk slik at informasjonen blir forståelig, forteller Marek som selv er fra Slovakia. Marek har arbeidet på Norsk Kylling i 10 år, og de tre siste årene har han vært klubbleder.

Jevnlige møter
Gøril Jakobsen er nylig blitt ansatt som HR direktør, og sammen med tillitsvalgte Marek Hutta og John Marius Hjelmen får hun god kjennskap til alle rutiner, blir kjent med alle de ansatte, rutiner, Marek_Goril_webstruktur og kommunikasjon.

Den nye lederen for Norsk Kylling Kjell Stokbakken, gjentar flere ganger i møtet at det legges stor vekt på en god og åpen kommunikasjon.
– Sånn skal vi får det til, og vi har jevnlige møter med verneombud, tillitsvalgte og HR, sier Kjell Stokbakken. Vi legger veldig til rette for de ansatte og vi har et sykefravær på under 5 %, noe som vi er utrolig fornøyd med.  Norsk Kylling blir en IA bedrift fra 2. mai i år.

For liten plass
Norsk Kylling på Støren produserer 450.000 middager hver dag, dette tilsvarer 21.700 tonn, og det kreves stor produksjonsplass. 31. mai tas en beslutning om de skal flytte, bygge nytt, eller modernisere.
– Det er 6 alternative kommuner som ønsker å få Norsk Kylling, og vi har hatt møte med alle. Vi trenger stor plass, og styret nærmer seg en anbefaling om hva vi skal gjøre, og om hvor vi skal være avslutter en fornøyd leder på Støren, Kjell Stokbakken.

Fylkeskoordinator og avdelingsleder Tonje Kåsene har besøkt Marek på Norsk Kylling mange ganger, og lover at hun kommer igjen, for her er det mange som skal med.Alle_utenfor_web

– Etter mange år med relativt stengte dører, er det nå et nytt kapittel sier Tonje. Nå er det så mye positivt som skjer, og det blir gøy å komme tilbake sier hun da NNN reiser fra Støren.

Etter at NNN var på besøk tidlig i april har det kommet ytterligere nye medlemmer og medlemstallet er nå oppe i 110.

———————————-
Foto1: Marek Hutta, Tonje Kåsene, Berit Eide Skjørtvedt, Jan-Egil Pedersen og Bjørn Tore Kyllo.
Foto 2: Alena Hodalova , Rizgar Mohammed, Michaela Hertelova, Kristyna Wioletta Kartasinska
Foto 3: Marek Hutta og Gøril Jakobsen
Foto 4: Kjell Stokbakken, Bjørn Tore Kyllo, Marek Hutta og Jan-Egil Pedersen

Publisert: 29. april 2016|Kategori: Forsiden, Ukategorisert|

Del:

Kommende arrangementer: