Matbransjens kompetansepris til Hennig Olsen Is AS

kompetanseprisen_2016_webPå Hennig Olsen Is i Kristiansand satser de på ansatte og kompetanse. Det blir det velsmakende is av! I dag delte NNN, NHO Mat og Drikke og Sjømat Norge ut Matbransjens kompetansepris. Prisen gikk til Hennig Olsen Is AS.

Matbransjens Kompetansepris kan deles ut til en virksomhet eller person som har utmerket seg på en positiv måte i sitt kompetansearbeid og/eller jobbet positivt med rekruttering til aktuelle fag og yrker i mat- og sjømatindustrien. I år var vurderingskriteriene særlig være rettet mot følgende områder:

• Utvikling av medarbeidernes kompetanse

• Medvirkning og involvering både fra ledelse og medarbeidere

• Rekrutteringsaktiviteter og samarbeid mellom skole og bedrifter

• Godkjente lærebedrifter som har hatt lærling siste året

Vinneren av årets pris har over lang tid utmerket seg på de fleste av disse områdene. Juryen trekker særlig frem vinnerens arbeide med utvikling av medarbeidernes kompetanse.

– Vinneren har som uttalt mål å utvikle de ansatte og nyttiggjøre seg deres ressurser på en slik måte at de tar sin del av ansvaret for å realisere bedriftens mål. Man vil også gi de ansatte mulighet til å påvirke egen arbeidssituasjon gjennom medinnflytelse, heter det i juryens begrunnelse og videre:

– Bedriften har satset på mangfold i arbeidsstyrken, noe som ga dem Mangfoldsprisen allerede i 2007. Med mange nasjonaliteter blant de ansatte, bestemte man seg tidlig for at arbeidsspråket skal være norsk. Opp mot 70 ansatte har derfor deltatt på BKA-kurs de siste 7-8 årene.

En av flere effekter av det grundige arbeidet med språkkompetansen gjennom BKA har vært at mange av de ansatte har tatt fagbrev. 

Juryen påpeker at samarbeidet mellom ledelsen og de tillitsvalgte har vært sentralt i arbeidet. 

kompetanseprisen_scene_webAlle skal med
– Vi må takke Pål Hennig Olsen (3. generasjon Hennig Olsen) for at det legges til rette for dette gode samarbeidet, og vi må takke NNN klubben for pågåenhet og supert arbeid, sa en glad HR-direktør i Hennig Olsen Is Jan-Erik Narvesen.

– Samarbeidet mellom bedriften og fagforeningen er veldig godt forteller NNN klubbleder Petter Grønnås. Han forteller videre at det legges til rette for at alle som trenger det får norskopplæring, og at fagbrev er viktig. Uten språk og fagbrev blir man sittende i fella om noe skulle skje, derfor jobbes det stadig for at alle skal lære norsk. Petter vil gjerne fortelle andre bedrifter om erfaringene rundt kompetansearbeidet som de i dag fikk en velfortjent pris for.

Matbransjens Kompetansepris ble innstiftet i 2004, og skal deles ut for trettende gang i år. Årets jury er arrangørene av Kompetansekonferansen, NNN, Sjømat Norge og NHO Mat og drikke. 

Vi gratulerer Hennig Olsen Is AS med prisen!


Foto forside:
Adm. direktør NHO Mat og Drikke, HR-direktør Jan- Erik Narvesen, klubbleder i NNN Petter Grønnås,  og leder NNN Jan-Egil Pedersen.

Tekst: Line Scheistrøen, NNN Arbeideren
Foto: NNN

 

Publisert: 17. november 2016|Kategori: Forsiden, Ukategorisert|

Del:

Kommende arrangementer: