Royal visitt hos LO og TINE Meierier

H.K.H Kronprins Haakon besøkte i går LO og TINE Meierier på Kalbakken for å lære mer om norsk arbeidsliv. Kronprinsen stakk overraskende innom noen ansatte i en kaffepause. Det ble en hyggelig prat.

Noen av de ansatte på TINE Meierier på Kalbakken møtes til en kaffe og prat før ettermiddagsskiftet tar til kl 13.30. I går ble de opptatt også med litt annet. For, plutselig går kronprinsen forbi utenfor pauserommet. En av de ansatte spretter opp av stolen, fikser fram mobilen og knipser. Lite vet hun at bare noen minutter etterpå så står selveste H.K.H Kronprins Haakon i pauserommet og spør henne om arbeidshverdagen.
– Hvor lenge har du jobbet her? Hvilke arbeidsoppgaver har du? Har dere jobbrotasjon?

Kronprinsen spør og de ansatte svarer, først litt knapt, men etter hvert utvikler det korte besøket seg til hyggelige samtaler som også rommer mye latter.

Det var i et ellers velregissert besøk på TINE Meierier på Kalbakken i går at kronprinsen stakk innom pauserommet til denne gjengen.

– Det var ikke planlagt, så det kom overraskende. Han så vel at vi hadde det så hyggelig her inne at han ville stikke innom. Han virker som en fin fyr, kommenterte de ansatte overfor NNN Arbeideren, før de avsluttet kaffepausen og gikk til arbeidet.

Samarbeid
H.K.H Kronprins Haakon besøkte LO og Tine Meierier på Kaldbakken i går. Han brukte to-tre timer på TINEs største produksjonsanlegg i Norge. Kronprinsen ble blant annet møtt av TINEs konsernsjef Hanne Refsholt, meierisjef Kalbakken Marte Grøtan, hovedtillitsvalgt i TINE Tor-Arne Johansen (NNN) og den lokale NNN-hovedtillitsvalgte Mohammed Malik.

Samspillet mellom ledelsen og de tillitsvalgte var et av flere temaer som sto i fokus under samtalene.

Kronprinsen stilte mange spørsmål underveis og fikk svar. Han fikk høre om hvordan tillitsvalgte blir informert og involvert i prosesser, om hvordan TINE Meierier jobber med omstilling, om fagopplæring, norsk-kurs og om arbeidet som gjøres for å inkludere alle ansatte, uansett nasjonalitet. På Kalbakken jobber det personer fra flere enn 20 nasjonaliteter.

Under omvisningen på anlegget møtte og pratet kronprinsen med mange ansatte.

– Det har vært spennende å se anlegget. Det er interessant å høre om samspillet mellom ledelsen og ansatte, og om hvordan dere jobber for felles mål, sa kronprinsen da besøket nærmet seg slutten.

Les hele reportasjen på Frifagbevegelse.no

2017-03-02T13:56:23+00:00 17. februar 2017|