3 milliarder til å trygge arbeidsplasser og forsterke energiomstillingen


Regjeringen la i dag fram en pakke med blant annet lånegarantier og en ny energitilskuddsordning for næringslivet som skal hjelpe strømintensive bedrifter i en overgangsperiode. Regjeringen har hatt tett dialog med partene i arbeidslivet om de nye tiltakene.

Nedstenging og permitteringer
En rekke mat- og drikkeprodusenter har fått mangedoblet energikostnadene sine.

– Det er veldig bra at regjeringen kommer med en strømpakke til bedriftene. Mange bedrifter i mat- og drikkeindustrien produserer med tap på grunn av de ekstreme strømprisene. Flere har varslet at de vurderer å stenge ned og permittere. Vi er også bekymra for konkurser rett og slett, sier en bekymret Anne Berit Aker Hansen, forbundsleder i NNN.

Strenge krav
Samtidig er det bra at det stilles strenge krav til de som skal få støtte, blant annet utbytteforbud, så vi unngår misbruk av fellesskapets penger. Det er også viktig at strømstøtten koples til krav om ENØK tiltak og støtte til det.

Hvorvidt denne ordningen er god nok til å redde alle virksomheter som sliter, er vanskelig å vurdere foreløpig. Nå må alle bruke tid på å sette seg inn i det som ble presentert i dag.
Og så er det viktig at det kommer en ordning med gunstige fastprisordninger for strøm så raskt som mulig avslutter forbundslederen.

Les hele pressemeldingen fra Regjeringen her.

Foto: Erlend Angelo, NNN Arbeideren

Publisert: 16. september 2022|Kategori: Informasjon, Næringsliv|

Del:

Kommende arrangementer: