Trygve Slagsvold Vedum (Sp) Nils Kristen Sandtrøen (Ap), Kårstein E. Løvaas (H) og Kirsti Bergstø (SV) hadde innlegg og debatt på NNN sin Temakonferanse på onsdag. 
 

Alle politikerne startet med et innlegg og de hadde fått stikkord; Næringspolitikk i matindustrien, matindustriens rammebetingelser, fremtidens arbeidsliv med tanke på digitalisering og automatisering, arbeidslivskriminalitet, herunder seriøsitet og sosial dumping.

Alle politikerne snakket om disse temaene, og alle var innom statsbudsjett og sukkeravgift.

Ingen diett akkurat
Trygve Slagsvold Vedum uttrykte sin fortvilelse over statsbudsjettet 2017, selvfølgelig for at det ble innført sukkeravgift i de sene nattetimer, men hva det har ført til av kilo som har sneket seg på ham etter besøk hos mange sukker- og sjokoladebedrifter

– Alle besøk har vært veldig hyggelig, men det har vært en reise i sukker og sjokolade, for alle vil at jeg skal smake produktene deres og det merkes på kroppen, sa en leende Vedum.

Dere er lagt merke til
Vedum skrøt av NNN som virkelig har jobbet for å få sukker- og sjokoladeavgiften reversert. Dere har virkelig syntes og det er ingen på Stortinget som ikke har fått med seg NNN og medlemmenes deres.

– Norske politikers jobb er å skape rammebetingelser for arbeidsplasser, og vi må jobbe for en fornuftig avgiftspolitikk, avsluttet Vedum som fikk med seg en goodiebag med norske søtsaker på vei hjem.

 

Kirsti Bergstø og Kårstein E. Løvaas forbereder seg til å svare på spørsmål fra tillitsvalgte.

Lov om god handelsskikk
Alle politikerne snakket om «Lov om god handelsskikk», om maktkonsentrasjonen i dagligvarebransjen og behovet for en lov, og en understreking om at distribusjon MÅ være med. Vi må også ha et velfungerende tollvern og rammevilkårene må være tilstede.

Det ble snakket om organisering og digitalisering og flere understreket at vi må bygge fiskeindustrien og at vi må flere organisert innen denne industrien.

Våre tillitsvalgte på Temakonferansen kom med mange gode innspill og spørsmål til politikerne, som de tok med seg og lovet å se nærmere på.

Fanemarkering i morgen
NNN sin temakonferanse går over 5 dager, onsdag var det politisk dag, torsdag skal LO-leder Hans Christian Gabrielsen holde innlegg før alle drar på bedriftsbesøk til; Bakehuset Økern, Freia, Coca-Cola, Lantmännen Unibake og Diplom Is.

Deretter skal alle være med på fanemarkering foran Stortinget; Pensjon fra første krone. En veldig viktig sak som vi skal kjempe for.

Våre tillitsvalgte

Takk for en veldig fin dag på Sørmarka med våre flotte tillitsvalgte og politikere som skal fremme våre saker.