Enighet i meklingen for Vin- og brennevinsbransjen

 

Forhandlingsutvalget fra forberedelsene før meklingen startet. Fra venstre Stein Hagala, NNN, Aedin Yasdan-Panah, Vectura, Torbjørn Hjelle, Vectura, Tonje Ribe, Arcus, Arne Larsen, Arcus og Jarle Wilhelmsen, NNN

NNN og NHO Mat og Drikke enige i meklingen for Vin- og brennevinsbransjen

NNN og NHO Mat og Drikke kom sent tirsdag kveld frem til en forhandlingsløsning i meklingen for Vin- og brennevinsbransjen.

-Det har vært en krevende mekling med mye tekstendringer. Vi har ikke fått det helt nøyaktig slik vi ønsket, men vi har kommet langt i denne runden og må si oss fornøyd med resultatet, sier Jarle Wilhelmsen.

Resultatet i meklingen er:
– Det gis 4 kroner i generelt tillegg
– Minstelønnssatsen heves med kr. 6, 23 til kr. 199,78 pr time.
– Ansiennitetstillegg: 3 års satsen økes med kr 1.- per time. Tillegget gis med utgående effekt
– Fagarbeider tillegget økes med kr 2.50 til ny sats kr. 10.- med utgående effekt.
– Alle tillegg gis med virkning fra 1. mai.

Matpengesatsen ved overtid er hevet til kr. 96.-. Med dette er vi innenfor frontfagets ramme.

Vi har fått til en tekst som i større grad skal sikre gode lokale lønnsforhandlinger. Det er også gjort andre tekstforbedringer i overenskomsten.

Enighetsprotokoll

Forhandlingsutvalget:
Arne Larsen, Arcus
Tonje Ribe, Arcus
Torbjørn Hjelle, Vectura AS
Aedin Yasdan-Panah, Vectura AS

Fra forbundet:
Stein Hagala
Jarle Wilhelmsen

Resultatet skal nå ut til uravstemning blant medlemmene, frist er 30. september kl. 12:00

Etter at oppgjøret er godkjent skal det gjennomføres lokale forhandlinger.

For ytterligere kommentarer, ta kontakt med tariffansvarlig i NNN: Jarle Wilhelmsen, Mobil: 916 82 291, e-post: jarle.wilhelmsen@nnn.no eller bransjeansvarlig for Vin – og Brennevinsbransjen: Stein Hagala 950 62 915, e-post: stein.hagala@nnn.no

 

Publisert: 31. august 2022|Kategori: Tariff, Tariffoppgjøret 2022|

Del:

Kommende arrangementer: