Fantastisk ungdomskonferanse

Ungdomskonferansen 2016I helgen var 62 engasjerte ungdommer samlet på Sørmarka til årets ungdomskonferanse. I strålende vær og i fantastiske omgivelser, var engasjementet på topp.

 

 

Åpning
Jan-Egil Pedersen fikk æren av å være første innleder på årets konferanse.
Han startet med å fortelle hvor glad han var for å se at så mange hadde meldt seg på konferansen.

– Det er dere som er viktige for fremtiden til NNN, og at det er så mange med på konferansen viser at det er et stort engasjement hos NNN ungdom over hele landet.
Konferansen viser at det var en viktig og riktig beslutning NNN tok for 3 år siden ved å etablere et ungdomsutvalg. Nå har dette gitt flotte resultater og vi gleder oss til fortsettelsen, sa en glad Jan-Egil Pedersen.

I sin innledning fortalte lederen om hva som skjer i årets tariffoppgjøret, næringspolitikk, konferanser og det kommende Landsmøtet, han ble også med i ungdommens egen video som ble filmet denne helgen.

Gareth LaneFagforeningsknusing i Storbritannia
Videre hadde DSU invitert Gareth Lane og Steve Day  fra Bakers, Food and Allied Workers Union. Gareth holdt et forrykende innlegg om den 30-årige krigen arbeiderklassen i Storbritannia har kjempet helt i fra tidligere statsminister Margareth Tatcher til David Cameron. Han kunne fortelle om den strategien Thatcher utviklet for å angripe fagforeninger en etter en. Antall fagorganiserte i Storbritannia har gått ned fra 12 millioner i 70-årene til 6 millioner i dag.

Internasjonal solidaritet
Det var mange innlegg under tema internasjonal solidaritet. Leder av DSU, Tone Bjørnestøl, fortalte om sin tur med forbundet til El Salvador og Beathe Sognnes, medlem DSU fortalte om sin tur med LO-ungdom til Vest-Sahara. I tillegg hadde Norsk Folkehjelp og solidaritetsungdommen innlegg og workshops om Palestina og generelt om mangfold og holdninger .

Nytt sentralt ungdomsutvalg
På konferansens siste dag ble det valgt nytt ungdomsutvalg og utvalget består nå av følgende medlemmer:

Ungdomsutvalget 2016

Nytt sentralt ungdomsutvalg

Leder:                 Tone Bjørnestøl, Vest-Agder
Nestleder:          Bjarne Lagesen, Nord-Trøndelag
Sekretær:           Beathe Sognnes, Hordaland

Medlem:             Hilde Sisilie Bekken,  Sør-Trøndelag
Medlem:             Masja Krogh, Finnmark
Medlem:             Pål Tangen, Hordaland
Medlem:             Rebecha Nikolaisen, Troms
Medlem:             Erik Malmin Stangeland, Rogaland

Varamedlem:    Kenneth Fagerås, Troms
Varamedlem:    Johanna Ericson, Østfold
Varamedlem:    Espen Degvold Braathen, Buskerud

Rebecha Nikolaysen, Erik Malmin Stangeland, Johanna Ericson og Espen Degvold Braathen ble valgt inn for første gang. Takk til Pål F. Haugaard, Ingvild Bortheim, Per Erik Eriksson og Anders Sandvoll for deres innsats i ungdomsutvalget.

Superfornøyd

– Dette er den fjerde ungdomskonferansen vi arrangerer og dette er så gøy, sa en fornøyd Merete Helland da konferansen var over. Spesielt flott er det å se videoen som ble laget i helgen. På ungdomskonferansen i 2015 var alle deltakerne med på å skrive tekst til den planlagte musikkvideoen, som skal brukes til rekruttering av unge medlemmer til NNN. På årets konferansen ble det laget film og sangen ble lagt til.

Musikkvideoen kan dere se her: NNN ung – meld deg inn i NNN

Publisert: 2. juni 2016|Kategori: Forsiden, Ukategorisert, Ungdom|

Del:

Kommende arrangementer: