Mai er en travel tid i alle konditorier over hele Norge. Selv om 17. mai feiringen i år blir litt annerledes enn vi er vant til, blir det produsert massevis med gode kaker i store og små konditorier.

Håndlagede pølsebrød
På Harstadbotn Bakeri og Konditori AS er de i full sving. Ikke bare med kakeproduksjon, men de produserer også store mengder håndlagede pølsebrød. Vi snakker tusenvis. Til påske rullet bakerne ut over 20 000 pølsebrød for hånd. Nå opp mot 17. mai er det igjen storproduksjon av den populære pølsebrødene. For å få dette gjort må de ha både gode armmuskler, tålmodighet og utholdenhet.

Kakene i mai er pynta i nasjonale farger. De ser svært innbydende ut, og smaker fortreffelig. Bakeriet opplever at kundene bestiller flotte mai-kaker til den store dagen, så feiring blir det.
Det er helt klart at mange som skal kose seg rundt kake bordet i Harstad området 17. mai.

 

 

 

 

Bakehuset Furuset
Sør i landet ved Bakehuset Furuset, går også produksjonen for fullt. Dette er et av de største konditoriene i landet, så her snakker vi kakeproduksjon i store mengder. 8-bit kakene vi ser på bildet er svært populære.
Bakehuset AS med sine konditorier over hele landet, opplever at bestillingene av mai-kaker går omtrent som normalt, til tross for at alle konfirmasjoner er flyttet til høsten.

Bakehuset har et bredt sortiment av gode kaker. Det går myke kremkaker, fromasjkaker og ostekaker, men juvelen på kake bordet er nok marsipankaka.
Kakene ser svært fristende ut med sine friske vår farger, og fram til 17. mai får kundene flotte kaker pyntet med rødt, hvitt og blått.
I tillegg til bugnende kakebord, er det mange som disker opp med flotte koldtbord på nasjonaldagen. Dette betyr at Bakehuset leverer ekstra mye loff, og annet godt brød som hører til.

Bakerne og konditorene gjør en kjempeflott innsats for at alle vi andre skal få nyte en flott nasjonaldag, og andre fine dager i mai.

Vi takker Harstadbotn Bakeri og Konditori AS og Bakehuset AS for et innblikk i en travel hverdag i mai.

NNN ønsker alle en riktig flott 17. mai!