Juleturne i Vestland. Reisebrev fra organisasjonsteamet sin julekampanje i Vestland.

 I lang tid hadde organisasjonsteamet i NNN lagt planer for årets julekampanje.  

Fra 6. desember og i to uker fremover skulle vi ut på veien og besøke bedrifter rundt omkring i det ganske land. Som organisasjonsarbeidere er det jo der vi skal være, ute på bedriftene i næringsmiddelindustrien.

I år skulle vi besøke bedrifter vi ellers ikke besøker, bedrifter der vi ikke har tariffavtale eller medlemmer. Men høye smittetall og koronarestriksjoner gjorde dessverre at vi måtte avlyse kampanjen etter en uke.

Korona til tross, i Vestland klarte vi å gjennomføre en uke med spennende bedriftsbesøk i avd. 327 før alt stengte ned.

Sammen med Evelyn Wold, leder av avd. 327 og Siv Rauset, nestleder, startet vi opp i Førde mandag 6. desember. Der skulle vi etter planen ha besøkt Naustdal Dampbakeri men de avlyste pga. korona.

Førde

Men Signes Raspeball i Førde var ingen dårlig erstatning. Vi ble tatt godt imot og fikk omvisning i lokalene, der de siden 1998 har produsert håndlagete raspeballer (både med og uten dott). Det var Signe Nydal som startet opp, nå er det sønnen Glenn som er daglig leder. Signe er i fullt arbeid fremdeles, og hun har ikke angret en dag på at hun tok valget og satset på Signes Raspeball.

De produserer mellom 80 og 100 tonn håndlagete raspeballer hvert år. I 2015 ble de kåret til Norges beste raspeball i TV2 sitt program Matkontrollen.

Byrkjelo og Oppstryn

Fra Førde gikk turen videre til Oppstryn. På veien stoppet vi innom Baker- Jon på Byrkjelo. I butikkhyllene der er det lokalprodusert mat fra et utall produsenter, og selvfølgelig nydelig bakst produsert av bakere på Baker- Jon. Vi var for sent ute til å treffe på bakerne, men brosjyrer med info om NNN ble lagt igjen.

På Oppstryn besøkte vi Matstova Heimebakeri, kafe og catering. Det er en familiebedrift som baker lefser, flatbrød og ulike bakverk etter gamle oppskrifter. Da vi var der var de i full gang med lefsebaking. Midt i en travel førjulstid ble det likevel tid til en hyggelig prat og selvfølgelig informert om hva et medlemskap i NNN betyr.

På planen stod også et besøk på Olden Brevatn men korona -restriksjoner gjorde at de måtte avlyse. Men vi er hjertelig velkommen tilbake ved en senere anledning.

Stryn

I Stryn var vi innom en delikatessebutikk for fisk og fiskeprodukter, O.L. Brekke AS. De selger hjemmelagde produkter laget av råvarer fra lokale leverandører. Det var en ansatt på jobb da vi kom, og selvfølgelig fikk vi informert om NNN.

Sandane

I Sandane besøkte vi Handverksdestilleriet Gardsbrenneriet as. De har vokst ut av gamle lokaler og skal flytte inn i større, på samme sted. De skal ansette flere, nå er de tre stykker inkludert daglig leder. De holder på å bli godkjent lærebedrift og vil også satse på fagbrevutdanning. Til tross for en veldig travel tid tok de seg tid til en prat med oss om NNN. Vi ble ønsket velkommen tilbake på nyåret når flere ansatte var på plass, slik at de også blir informert om NNN.

Fra Gardsbrenneriet i Sandane gikk turen til Feios der vi hadde et hyggelig besøk på Almgard Is.

Laurien Geersie og Guus Morel kom til Norge fra Nederland i 2004. I 2005 startet de opp med iskrem- produksjon av økologiske råvarer. De leverer til restauranter, hoteller og butikker i Vestland. I 2009 deltok de i «Det Norske Måltid» hvor de ble fylkesvinnere med sin multe-iskrem og fikk andreplassen nasjonalt. Dronning Sonja hadde bringebærsorbeten deres på menyen i 2010 og pr. epost fikk de tilbakemelding med skryt fra Dronningen.

Flåm 

Vi startet i Førde og avsluttet julekampanjen i avd. 327 i Flåm. Vi hadde et ønske om å få til et besøk på Ægir Bryggeri men der var det av ulike grunner ikke mulig å få komme denne gang.

På Flåm Bakeri traff vi på en baker som lenge hadde tenkt på å organisere seg, og flere hadde oppfordret han til det. Så han var svært glad for at vi kom innom. I februar skulle han flytte til Lærdal der han hadde fått jobb i et nytt bakeri som er under etablering. Og selvfølgelig skal vi i NNN besøke det nye bakeriet når det er startet opp.

Vi var på besøk på Haugen Gardsmat i Flåm, de har fem ansatte som var travelt opptatt med slakting og bearbeiding av slakt. Men de som driver Haugen Gardsmat, Kristine og Odd Ohnstad, tok seg tid til en lang prat med oss. De skulle sørge for at de ansatte fikk informasjonen vi hadde med oss, og de skulle oppfordre de til å organisere seg.

Tusen takk til avdeling 327 ved Evelyn Wold og Siv Rauset som var med under julekampanjen.

Så vil jeg på vegne av hele organisasjonsteamet i NNN få ønske alle en riktig God Jul og så får vi inderlig håpe at det nye året gjør det mulig å reise rundt på bedriftsbesøk, helt koronafritt!

Hilsen Vigdis Vestvik
Organisasjonsarbeider i NNN

Publisert: 16. desember 2021|Kategori: Organisasjon|

Del:

Kommende arrangementer: