Kaffeavtale

Mote_Friele_2015Torsdag i forrige uke besøkte NHO og NNN Kaffehuset Friele AS i Bergen. Bakgrunnen for besøket var at det ble skrevet under tariffavtale i juni, og de ønsket å bli bedre kjent med bedriften.

NHO ved Nikolai Astrup Westlie og Grete Troset Salberg NNN, hadde selv invitert seg til møte på Kaffehuset Friele AS i Bergen.

– Vi mener at det er flott å kunne dra ut på bedrifter på denne måten, bli kjent hvis det eventuelt skulle oppstår uenigheter, å ha en bra dialog er veldig viktig sier Grete fra NNN.

Mange fra ledelsen hadde tatt seg tid til å være med på møtet; «Bli kjent med bedriften, ledelsen og de tillitsvalgte». Et grunnlag for et godt samarbeid mellom partene på flere områder det også under streker hun. Vi ble vist rundt og fikk et innblikk i en bedrift som er moderne og effektiv.

På møtet ble det gått gjennom overskriftene i tariffavtalens innhold, snakket om betydningen av et godt samarbeid og rutiner for det. Lønnsoppgjør i grove trekk og løsninger ved tvister.
Tillitsvalgte skal nå på kurs på Sørmarka noe ledelsen på Kaffehuset Friele syntes var veldig bra. 


Moderne og effektiv

Kaffehuset Friele har en moderne stil, og når man kommer inn i resepsjonen får man en fornemmelse av å komme inn på et hotell, veldig flott og behagelig atmosfære. Vi fikk et godt innblikk bedriften som fremstår som moderne og effektiv.

– Her var det et godt arbeidsmiljø, og fornøyde medarbeidere, forteller Grete Troset Salberg, som sammen Nikolai Astrup Westlie var glad for at det var kommet på plass en tariffavtale med Kaffehuset Friele*) – kaffehuset som har eksistert i over 210 år.

*) Kaffehuset Friele
Familien Friele har drevet kaffeimperiet fra Bergen i syv generasjoner. Nå har den nederlandske Jacob Douwe Egberts overtatt selskapet, og navnet er endret til House of Coffee Bergen. Les mer om Kaffehuset Friele her.

Tillitsvalgt_Friele
Foto:

Fra møtet: Fra venstre hovedtillitsvalgt Kenneth Totland, kommunikasjon og samfunnsansvarlig Atle Engelsen, tillitsvalgt Egil Haug, HR sjef Trude Bjørnestad, lønns avd.  Kristine Ellingsen, NHO M&D Nikolai Astrup Westlie, økonomidirektør Torbjørn Håland og fabrikksjef Kristine Dhert.

Bilde 2. Tillitsvalgte fra venstre Egil Haug og Kenneth Totland.

Publisert: 1. september 2015|Kategori: Forsiden, Ukategorisert|

Del:

Kommende arrangementer: