Vår historie

Forløpere til NNN:
Christiania Bagerforening ble stiftet i 1876. Dette er den første fagforeningen i næringsmiddelindustrien. Så fulgte Baker- og konditorforbundet i 1892. Norsk Kjøttindustriarbeiderforbund i 1907 og Norsk Tobakkarbeiderforbund i 1910.
I 1923 vedtak LO-kongressen industriforbundsformen og NNN ble stiftet 1. november dette året.

De gamle fagskillene skulle ikke lenger prege Landsorganisasjonen. Alle arbeidere innen samme industrigren skulle fra nå av være medlem av samme forbund. Fagbevegelsens kampkraft skulle styrkes. 1923 blir dermed  stiftelsesåret for fire forbund: Norsk Bygningsarbeiderforbund, Norsk Kjemisk Industriarbeiderforbund, Tekstilarbeiderforbundet og Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund.

Det er med stolthet vi kan feire 100 år!
På denne siden kan dere finne masse historie, nostalgi, bilder, tips til aktiviteter, materiell som kan lastes ned, søknadsskjema til aktiviteter og kalender over aktiviteter som er planlagt over hele Norge.

Tips til jubileumsaktivitet

På klubb- og avdelingslederkonferansene i høst kom det inn mange gode ideer til aktiviteter man kan gjøre lokalt for å markere 100-års jubileet. Alt fra å dra på bedriftsbesøk og servere jubileumskake til alle medlemmene til å arrangere konserter, familiedag i fornøyelsespark eller invitere til politisk debatt. Her har vi samlet alle innspillene – håper det kan være til inspirasjon!

Kommende arrangementer:

Filmer

Våre filmer Her finner du mange av våre filmer også vår Jubileumsfilm!

Historiske bilder

Her kan du se noen bilder som har blitt tatt gjennom årene.

Jubileum Norge rundt

Hva har skjedd ute i våre klubber og avdelinger i jubileumsåret: 

Bilder fra jubileumsaktiviteter i avdelingene.