Ny leder i NNNs sentrale ungdomsutvalg

I helgen gikk årets ungdomskonferanse av stabelen på Sørmarka,
og det var knyttet stor spenning til hvem som skulle ta over ledervervet etter Tone Bjørnestøl.

En enstemmig valgkomitè innstilte på Bjarne Lagesen og han ble valgt ved akklamasjon. Bjarne skal lede NNNs sentrale ungdomsutvalg i de to neste årene. Han overtar etter Tone Bjørnestøl. Bjarne er 26 år, jobber på Nortura Steinkjer og representerer Nord-Trøndelag.

Med seg i ledelsen får han nestleder Erik Malmin Stangeland fra Rogaland og sekretær Beathe Sognnes fra Hordaland. Øvrige medlemmer er Espen Degvold Braathen, Buskerud, Masja Krogh, Finnmark, Martha Marie Nymoen Tveit, Hedmark (NY), Johanna Ericson, Østfold, Eivind Karlsen, Oslo/Akershus (NY). Varamedlemmer: Hilde Sisilie Bekken, Sør-Trøndelag, Robin Andre Larsen, Sør-Trøndelag (NY) og Simone Ketilsdatter-Edvardsen fra Nordland (NY).

Det nye sentrale ungdomsutvalget (ikke på bilde: Beathe Sognnes)

– Det å få tilliten til å lede NNNs ungdomsarbeid de neste to årene er jeg veldig stolt over. Og jeg skal gjøre alt jeg kan for å utøve dette vervet på best mulig måte, sa en glad og lettet Bjarne Lagesen etter valget. Jeg vil også få takke Tone Bjørnestøl for den innsatsen hun har gjort som leder i de to siste årene og ønske henne lykke til videre med andre roller i NNN. Takk også til Pål Tangen, Kenneth Fagerås og Rebecha Nikolaisen for deres innsats i ungdomsutvalget. 

Ungdommen i Forbundsstyre

Bare to dager etter at han ble valgt til leder, skal Bjarne møte i NNNs Forbundsstyre. Det ble nemlig vedtatt på Landsmøte at lederen i det sentrale ungdomsutvalget får møte- og talerett i Forbundsstyre og Landsstyre. Dette er nok en historisk begivenhet i NNN, at ungdommen har fått en plass i de styrende organene i NNN.

– Jeg fikk tilsendt sakspapirene på over 100 sider i går og jeg har fått lest det meste, så nå er jeg veldig spent og gleder meg til dagens møte, sier Bjarne i det han går ned i Forbundsstyresalen.

Flere begivenheter på ungdomskonferansen

Yngve Hågensen

Ungdommen hadde flere spennende begivenheter og gjester på konferansen. I tillegg til påtroppende leder, Anne Berit Aker Hansen, Jonny Olsen som snakket om pensjon og LO Favør og debatt med flere ungdomspartier, hadde ungdommen invitert tidligere LO-leder, Yngve Hågensen, til å snakke om fagbevegelsens  sin historie.

For de av dere som lurer på om Hågensen har sluttet å banne fra talerstolen, så nei: NNN-ungdommen fikk passet påskrevet da de litt for taust – i respekt? – satt i salen og lyttet til Hågensen.

-Er dere enige? Spurte Hågensen og ungdommene i salen nikket.

-Da kan dere for faen meg klappe!

Det ble ikke den siste gangen Hågensen fikk applaus da han snakket til NNN-ungdommen.

Hågensen fortalte levende om fagbevegelsens historie og trakk paralleller til hva som skjer i arbeidslivet i dag. For i dag – som den gangen – handler mye om arbeid, bolig og utdanning, ifølge den tidligere LO-lederen.

 

 

 

Publisert: 23. mai 2017|Kategori: Forsiden, Ukategorisert, Ungdom|

Del:

Kommende arrangementer: