Ny teknologi – ny kompetanse

Hvordan møter vi som produserer mat fremtiden på best mulig måte? Matindustri 4.0 gir deg muligheten til å lære og dele på en helt ny måte.  NNN har sammen med NHO Mat og Drikke og Sjømat Norge fått million-støtte til et spennende samarbeidsprosjekt, med tittel Matindustri 4.0, gjennom Hovedorganisasjonenes Fellestiltak (HF).

Etter et vellykket forprosjekt i desember, sparkes hovedprosjektet i gang i janaur 2019. Prosjektet vil gå over 2 år og nå letes det etter en dyktig prosjektleder som kan lede hele prosjektet.

Et spennende partssamarbeid, hvor målet er å øke kompetansen i bedriftene slik at de blir i bedre i stand til å ta i bruk ny teknologi.

Vi må løfte alle ansatte
Ny teknologi og utstyr blir billigere for hvert år og lettere tilgjengelig. I norsk matindustri, både den landbaserte og i sjømatindustrien, investeres det i moderne produksjonsutstyr. Innføring av ny teknologi og digitalisering medfører at arbeidsoppgavene blir endret. Kompetansehevende tiltak i bedriftene vil derfor være helt avgjørende. Vi må løfte alle ansatte!

Hvordan?
Det vil bli satset på egne bedriftsinterne prosjekter, nettverkssamlinger og digitale samhandlingskonferanser. I felleskap skal vil løfte matprodusentene til å stå langt bedre rustet til å møte fremtiden.

Hva da?
Noen prosjekter og tiltak som forprosjektet avdekket som viktige satsningsområder, og som partene kan tenke seg å jobbe med i egen bedrift er:

  • kompetansekartlegging og kompetanseplaner med tanke på fremtidens behov, herunder ulike typer fagbrev, digital kompetanse og teknisk kompetanse.
  • utvikle en bedriftskultur som fremmer samarbeid og endringsvilje.
  • kontinuerlig forbedring/medarbeiderdrevet innovasjon som en integrert del av den daglige driften.
  • utprøving av digitale verktøy for samarbeid og kontinuerlig kompetanseutvikling i bedriften.

Vil du vite mer?
Er partene i din bedrift interessert i å være med på dette spennende prosjektet eller ønsker du å vite mer, ta kontakt med 1. Nestleder anne.berit.aker.hansen@nnn.no eller Kurs- og kompetanseansvarlig merete.helland@nnn.no 

Interessert?
Kjenner du noen som er gode kandidater til å lede prosjektet? Eller er du interessert selv? 
SØK HER

Publisert: 27. juli 2018|Kategori: Forsiden, Ukategorisert|

Del:

Kommende arrangementer: