«Yngve – fra barnehjemmet til LO-toppen» – Yngve Hågensens liv blir teater


Etter tre utsettelser, grunnet pandemien, er det nå klart for teaterforestillingen om LO-kjempen Yngve Hågensens liv: «Yngve – fra barnehjemmet til LO-toppen».

Premieren er 17. september i Halden og forestillingen skal spilles over store deler av Østlandet. Allerede er flere forestillinger utsolgt.
Dennis Storhøi spiller Yngve mens Anette Hoff spiller Gro Harlem Brundtland.

– Dette var en så «umulig» oppgave at jeg måtte si ja, sier Dennis Storhøi. Han har hatt mange møter med Yngve; «for å få personligheten og særpregene hans inn på radaren».

Forestillingen handler både om Hågensens private og offentlige liv, helt fra han vokste opp på barnehjem i Vardø, til han startet som tillitsmann ved Saugbrugsforeningen i Halden og senere ble leder i LO. Her kjempet han mange store kamper, først og fremst mot arbeidsledigheten. Han var en markant og sterk LO-leder som ikke nølte med å være kritisk dersom rådende politikk gikk utover de fagorganiserte.

– Jeg var i tvil om mitt liv er så mye verd og så spennende at det har noe å gjøre på en teaterscene. Men jeg tror det blir bra, sier Yngve Hågensen. Forfatteren, Jens O Simensen, er klar: – Yngves liv er dramatisk og spennende, fra fødsel og fram til dag. Forestillingen handler imidlertid ikke bare om Yngve som person, men like mye de verdier som har stått og står sentralt i arbeiderbevegelsen.

Svein Gundersen har skrevet originalmusikk og Ole-Herman Gudim Lundberg har regi.
Det skal spilles totalt ni forestillinger på Østlandet. Produsent er Arbeiderbevegelsens Kulturnettverk i Østfold i et samarbeid med LO Viken Oslo, LO Halden, Østfold Arbeiderparti, LO Indre Østfold, AOF Østfold og Fellesforbundet avd Saugbrugs.

Spilleliste:
17. september   Fredrikshald Teater, Halden
18. september   Ekstraforestilling Halden
19. september   Oslo Kongressenter
20. september   City Scene, Fredrikstad
21. september   Sarpsborg Scene + skoleforestilling
22. september   Verket Scene, Moss
25. september   Lillestrøm Folkets Hus
28. september   Drammen Teater
29. september   Askim Kulturhus

Publisert: 22. august 2022|Kategori: Informasjon|

Del:

Kommende arrangementer: