Hopp til innhold

Koble tillitsvalgte sammen – stor hjelp ved språkutfordringer

Organisasjonsarbeider Merete Børke og forbundssekretær Tove Berit Berg deltok denne uken på medlemsmøte hos Grønt Partner AS i Larvik. Tema for dagen var verving, bygging av klubb og lokale forhandlinger.

Medlemsmøte

Monika Tellefsen, som er klubbleder på Smaken av Grimstad, bidrar på polsk under hele møtet og forklarer hva Merete forteller om fordeler med tariffavtale og forsikringer.

Marcin Franczak som er klubbleder på Grønt Partner AS får ofte god hjelp av Monika Tellefsen.

Det er veldig bra å kunne koble tillitsvalgte sammen sånn at de lære av hverandre og at alle kan få informasjon og bidra med oversettelse når språket er en hindring. Det er ikke bare språk, men mye kultur og forståelsen/bruken av lov og avtaleverk.
—  Medlemmene vil gjerne lære mer om det norske arbeidslivet, men sliter med språket. Det er kun to på Grønt Partner AS som snakker og forstår norsk. Så dagens medlemsmøte var veldig nyttig, forteller Merete.
To gode kollegaer, Marcin Franczak klubbleder på Grønt Partner AS og Monika Tellefsen, klubbleder Smaken av Grimstad AS
— Vi må nok bli flinkere til å ta med tillitsvalgte som er flerspråklige og som har god forståelse for fagforening til å få kontakt, skape engasjement og ikke minst få tilbakemeldinger på deres behov sier både Merete og Tove Berit.
Driftsleder Terje Skifjeld – tidligere NNN medlem fra Andelsslakteriet i Skien, viste oss rundt på bedriften Vi fikk en god omvisning, med både skryt og fortalte om noen utfordringer. Grønt Partner eies av Smaken av Grimstad.