Hopp til innhold

Støtt opp om Norsk Folkehjelps 1. mai-aksjon!

Vi står sammen med folk i Palestina. Vår solidaritet med Palestinerne trengs mer enn noensinne, og derfor handler årets 1.mai-kampanje om nettopp det: vi står sammen med folk i Palestina!

Plakat som sier «Vi står sammen med folk i Palestina». Foto.

De umenneskelige lidelsene det palestinske folket nå opplever er fortsettelsen av en 75 år lang tragedie. Våre kolleger i Palestina forteller at de aldri har opplevd noe som ligner situasjonen de er i nå. Gaza har blitt nærmest konstant bombet siden 7. oktober 2023, og på Vestbredden har de systematiske overgrepene og den vilkårlige volden forverret seg kraftig. Dette er en menneskeskapt katastrofe.

At de vet at vi vet. Det er det verste å tenke på når vi ikke har fått satt en stopper for lidelsene.

Alt de ber om er noe så grunnleggende som å ha normale og trygge liv, en menneskerett lik som du og jeg har her hjemme. Det vi alle kan gjøre, er å vise vår solidaritet overfor palestinerne, den trengs mer enn noensinne, og derfor handler årets 1.mai-aksjon om nettopp det.

Det nytter nemlig å hjelpe selv om situasjonen i Palestina er et helvete på jord. Våre ansatte og partnere er selv rammet av krigen, og mange har mistet både hus og familiemedlemmer. Allikevel har de brettet opp ermene og jobber for å bistå en stadig mer utslitt befolkning i Gaza med livsviktig nødhjelp og pengestøtte, samt informasjon om hvordan man best mulig kan beskytte seg mot eksplosive våpen. På Vestbredden bistår vi bønder som har fått drivhus og jord ødelagt, og som blir drevet på flukt av stadig mer aggressive bosettere.

Alle palestinere er ofre for det som har pågått i mer enn 75 år, en systematiske undertrykkingen kan ikke fortsette! Norsk Folkehjelp skal fortsette den utrettelige kampen for rettferdighet og frihet, og å stå sammen med palestinere i solidaritet.

Når angrepene endelig stopper en dag, og en varig våpenhvile kommer på plass, skal gjenoppbyggingen av Gaza begynne, og kampen mot ulovlig okkupasjon og blokade fortsette.

I dette arbeidet står våre partnere fra det palestinske sivilsamfunn helt sentralt. Behovet for hjelp og støtte vil være enormt i tiden fremover og sammen skaper vi endringer.

Folk forandrer verden! Støtt årets 1. mai-aksjon.

Med vennlig hilsen,
Generalsekretær Raymond Johansen

Stå sammen med folk i Palestina og støtt årets 1.mai-aksjon! Vipps #8000