Hopp til innhold

Unge kan nå kontakte LOs sommerpatrulje

Kan arbeidsgiver overvåke deg på jobb? Hva kan sjefen kreve at du stiller opp på? Hvordan er det egentlig feriepenger fungerer? Det er ikke alltid lett å vite hvordan ting henger sammen da du er ny i arbeidslivet.

Smilende mennesker i dialog rundt et bord utendørs. Foto.

LOs sommerpatruljekontor har nå åpent på hverdager mellom 09.00 og 16.00. Frem til 9. august kan du ta kontakt med oss om du har din første jobb, eller er ung og har spørsmål om rettighetene dine i arbeidslivet. Det gjør du ved å ringe 416 16 666 eller sende en epost til sommerpatruljen@lo.no

– Like viktig som at unge får prøve seg i arbeidslivet, er at de får et godt møte med arbeidslivet, sier LOs ungdomsrådgiver Sindre Hornnes.

I år feirer LO 125 år og LOs sommerpatrulje har snart besøkt ungdom i arbeidslivet i 40 år. Gjennom disse årene har LO sett at utfordringene i arbeidslivet har endret seg.

– Selv om utfordringene har endret seg, er det grunnleggende bildet det samme. Unge må få informasjon om rettighetene sine, og vite hvor de kan gå om de har spørsmål. Derfor ønsker LO at alle unge tar kontakt om de trenger veiledning.

Sommerjobb er ofte unges første møte med arbeidslivet og LOs sommerpatrulje har som mål å gjøre dette møtet så trygt som mulig. Og mer kunnskap om rettigheter og plikter, gir et sikrere arbeidsforhold, både for arbeidstaker og arbeidsgiver.

– Det viktigste en kan gjøre før en starter i en ny jobb er å lese kontrakten grundig, og melde seg inn i en fagforening.

Kontaktperson: Ungdomsrådgiver Sindre Hornes, mobil: 959 60 060

Foto: LO