Etablerer underselskaper for å omgå arbeidsgiveransvar


I fjor sommer ble Sund Laksepakkeri dømt til å betale arbeiderne som ble diskriminert fordi de var fagorganiserte og ikke ble tilbudt jobb i det nye selskapet.

Sund Laksepakkeri anket dommen, men denne er nå rettskraftig fordi selskapet nylig valgte å trekke anken. Selskapet slipper nå å betale erstatningen da de valgte å slå seg konkurs.
Denne uken ble det kjent at Sund Laksepakkeri ved deres advokat, at de trekker anken dermed er dommen fra Tingretten rettskraftig.
I stedet for å la saken gå til Lagmannsretten, valgte bedriften å slå seg konkurs, dermed får våre medlemmer ikke utbetalt den erstatningen de har krav på.

Vil ikke ha arbeidsgiveransvar
Da likebehandlingsprinsippet og vikarbyrådirektivet ble innført i 2012, valgte Sekkingstad å sette ut produksjonen da de ikke lenger kunne forskjellsbehandle norsk og utenlandsk arbeidskraft. Sekkingstad har gjennom sine entrepriseselskaper unngått arbeidsgiveransvar.

– I 2018 ble selskapet Norse Production rigget på en sånn måte at de ikke tjente penger og gikk dermed konkurs. Konkursen skyldtes ifølge Norse at de ikke hadde råd til å betale overtidstillegg sier nestleder i NNN Jarle Wilhelmsen.

Etter konkursen i Norse Production ble selskapet Sund Laksepakkeri umiddelbart startet. Her garanterte Sekkingstad for videre drift og Sekkingstad hjalp Sund Laksepakkeri i gang forteller Jarle Wilhelmsen videre.

Organisasjonstilhørighet
Ingen av NNNs medlemmer ble tilbudt jobb i det nye selskapet og vi gikk til søksmål på grunn av diskrimineringen av organisasjonstilhørighet, saken ble behandlet i Bergen tingrett våren 2019.

Dommen er rettskraftig, men for å komme unna krav fra tingretten velger de å rigge selskapet slik at de kan gå til skriftretten og begjære seg konkurs.
Sekkingstad har nå startet det tredje selskapet også denne gang med intensjon om å omgå arbeidsgiveransvar.

– Vi krever en lovendring som sørger for at den reelle arbeidsgiveren blir ansvarliggjort, avslutter en oppgitt nestleder i NNN.

Publisert: 28. februar 2020|Kategori: Forsiden|

Del:

Kommende arrangementer: