Arbeidsvilkår i norsk mat- og drikkevareproduksjon er viktig for et stort flertall


8 av 10 respondenter i ny undersøkelse ønsker at mer av det vi spiser og drikker skal være produsert, bearbeidet og pakket i Norge.

I forbindelse med NNNs 100-årsdag onsdag 1. november ble det presentert resultatene av en undersøkelse om arbeidsvilkår i norsk mat- og drikkevareproduksjon.

– Tallene viser en sterk støtte til norskprodusert mat og drikke. Mange velger norsk mat på grunn av kvaliteten og tryggheten i norske produkter, men også støtten til norske arbeidsplasser i næringen. Et organisert arbeidsliv med sterke fagforeninger virker å bidra, sier forfatter av notatet og rådgiver i Tankesmien Agenda, Axel Fjeldavli.

Undersøkelsen er utført på vegne av Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund i anledning forbundets 100-års dag.

Tidligere undersøkelser har vist støtte til norsk matvareproduksjon. Denne undersøkelsen viser en tilsvarende sterk støtte til at mat og drikke skal pakkes og bearbeides i Norge. 8 av 10 respondenter ønsker at mer av det vi spiser og drikker skal være produsert, bearbeidet og pakket i Norge. Bare 1 av 10 gjør aldri et aktivt valg om å kjøpe norsk mat og drikke i butikken. Undersøkelsen viser også klart lavere tillit til arbeidsvilkårene i utenlandsk mat- og drikkevareproduksjon enn i Norge.

Notatet Fairtrade på norsk er skrevet av Tankesmien Agenda. Undersøkelsen i notatet er gjennomført av Respons Analyse med 1024 respondenter, i september 2023.

Her kan du lese hele notatet Fairtrade på norsk – resultatene fra undersøkelsen.

Foto: Anne Berit Aker Hansen, leder NNN og kommunikasjonssjef i Agenda Thea Joramo Lysne

Publisert: 1. november 2023|Kategori: Informasjon|

Del:

Kommende arrangementer: