SommerpatruljenLOs sommerpatrulje er i gang med å besøke bedrifter landet rundt. Sommerpatruljetelefon er også åpnet og  svarer på spørsmål fra unge i arbeidslivet.

LOs sommerpatruljetelefon åpnet mandag 16. juni og er åpen til og med 15. august. Unge med sommerjobb kan ringe sommerpatruljetelefonen for å få svar på spørsmål om rettigheter i arbeidslivet, og det er også mulig å gi tips om arbeidsplasser sommerpatruljen bør besøke. Sommerpatruljetelefonen besvarer også mediehenvendelser.

I fjor besvarte telefonen over 650 henvendelser fra ungdom over hele landet. De vanligste spørsmålene gjaldt arbeidskontrakt, lønn og arbeidstid. Du kan ringe sommerpatruljetelefonen på telefon 810 01 999 mellom klokka 9 og 16 på hverdager i hele sommer, og det er også mulig å kontakte oss per e-post til sommerpatruljen@lo.no. Henvendelser til sommerpatruljetelefonen er uforpliktende og behandles anonymt. Telefonen bemannes av Stian Taraldsvik, Elin L’Estrange og Hilde Firman Fjellså

Sommerpatruljen_03Mens sommerpatruljetelefonen svarer på henvendelser, besøker LOs sommerpatrulje hundrevis av arbeidsplasser og passer på at ungdom har anstendige arbeidsvilkår. I går startet årets patrulje. Over 600 unge tillitsvalgte besøker arbeidsplasser i hele landet i uke 26, 27 og 28. I fjor besøkte patruljen 6137 bedrifter, og målsetningen er enda flere når patruljen nå går inn i sitt 29 år på rad. Fortsatt er manglende eller mangelfull arbeidskontrakt et av de vanligste bruddene patruljen møter.

 Les mer om LOs sommerpatrulje her: http://www.lo.no/ung/Nyheter1/LOs-sommerpatrulje1/