Enighet i oppgjøret for Egg- og Fjærfekjøttindustrien
NNN og NHO Mat og Drikke ble enige i tariffoppgjøret for arbeidstakere som går på overenskomsten for Egg og Fjærfeindustrien
NNN og NHO Mat og Drikke kom torsdag kveld frem til en forhandlingsløsning i årets tariffoppgjør.
Hovedpunktene fra oppgjøret er:
– Minstelønnssatsen heves med kr 6,23 til kr. 199,78
– Generelt tillegg på kr. 4.-
– Matpengesatsen økes til kr. 96.-
– Fagbrevtillegget økes med kr. 0,75, utgående effekt
– Ansiennitet etter 1 år økes med kr. 0,30. Utgående effekt.
– Ansiennitet etter 3 år økes med kr. 0,30. Utgående effekt.
– Tillegget for arbeidstakere med godkjent kontrollørsertifikat på renselinje økes til kr. 9.-
– Tillegg for arbeid med oppheng, ensileringsprosess og på renselinje økes til kr. 7.-
– Forhandlingsutvalget er fornøyd med resultatet sier bransjeansvarlig Stein Hagala.
Resultatet er enstemmig anbefalt av forhandlingsutvalget.
Oppgjøret sendes nå ut til uravstemning med svarfrist 31. august.
Vi legger ut resultatet på våre nettsider når uravstemning er gjennomført.
Forhandlingsutvalget har bestått av:
Live Major, Nortura Hærland
Robert Rødsdalen, Nortura Elverum
Ida Bismo Lerudsmoen, Nortura Våler
Rita Svihus Risa, Den Stolte Hane Jæren
Marek Hutta, Norsk Kylling
Fra forbundet deltok:
Stein Hagala og Tove Berit Berg
Om ønskelig med mer informasjon, ta kontakt med bransjeansvarlig og forhandlingsleder Stein Hagala, Mobil: 950 62 915, E-post: stein.hagala@nnn.no