Folk forandrer verden! Støtt årets 1.mai-aksjon


Under årets 1. mai-aksjon viser vi solidaritet med folk som rammes av kriser og konflikt. Det russiske angrepet på Ukraina har ført til en dramatisk humanitær krise, men er også et alvorlig angrep på demokratiet.

Vi har alle sett de hjerteskjærende bildene fra Ukraina. Den største flyktningkrisen siden 2. verdenskrig utspiller seg nå i Europa.

Folk står sammen om å få hverandre i sikkerhet, få ut livsviktig informasjon og rapportere om krigsforbrytelser og overgrep. Norsk Folkehjelp, fagbevegelsens egen solidaritetsorganisasjon, jobber for at de som berøres av konflikt og krise involveres slik at de kan fortsette sitt engasjement også når gjenoppbyggingen starter.

Folk som står sammen utgjør enorm motstandskraft.

På 1. mai står vi samlet sammen med folk verden over, som legger grunnlag for fred, håp og utvikling når krigshandlingene er over.

Folk organiserer seg i en rekke andre land for at sivilsamfunnet skal ha en mulighet til å overleve i og under krig og konflikt. Vi ser det særlig i land som Syria, Palestina, Sudan og Colombia, land som har mange likheter med den folkelige mobiliseringen vi ser i Ukraina. For ti år siden mobiliserte noen få leger under den arabiske
våren. På grunn av borgerkrigen har de fortsatt sitt arbeid med støtte fra Norsk Folkehjelp og dere. De er nå blitt en av de store, profesjonelle organisasjonene som var blant de som responderte og reddet mennesker fra de sammenfalte bygningene allerede i timene etter jordskjelvet, selv om de selv også var hardt rammet.

Det betyr mye for alle de vi jobber med og befolkningen i landene, at vi støtter og står sammen med dem,
både under krig og når land og demokratier skal bygges opp igjen.

Støtt fagbevegelsens egen solidaritetsorganisasjon og arbeidet vi gjør for at folk skal få ha en mulighet til å bygge fred etter krig og konflikt.

Norsk Folkehjelp sin styrke har alltid vært å kombinere humanitære aktiviteter med politisk påvirkningsarbeid, for mennesker i krise. Vi håper dere vil være med å støtte vårt arbeid så vanlige folk skal kunne få ha en mulighet til å bygge fred etter krig og konflikt.

Det er folk som forandrer verden!

Bruk kontonummer 9001 08 76000 og gi deres solidaritetsstøtte til årets 1. mai-aksjon.
Dere kan også bruke Vipps til # 10145
Merk innbetalingen med: 1. mai 2023.
Publisert: 25. april 2023|Kategori: Informasjon|

Del:

Kommende arrangementer: