Første kvinnelige leder i NNN

ROSEHAV: Anne Berit Aker Hansen fikk en rød rose av hver av de kvinnelige delegatene da hun var valgt som påtroppende forbundsleder. (Foto: Jan-Erik Østlie, NNN-arbeideren)

Anne Berit Aker Hansen blir historisk når hun overtar som forbundsleder. Men hun må vente i to år, til Jan-Egil Pedersen går av med pensjon. 

AV: LINE SCHEISTRØEN, NNN-ARBEIDEREN

Forbundsleder Jan-Egil Pedersen fortsetter som forbundsleder til 1. april 2019. Da forlater han posten han har hatt siden 2007.

Historisk

Anne Berit Aker Hansen fortsetter som 1. nestleder til Pedersen går av, men så rykker hun opp og blir forbundsleder. Dermed får NNN for første gang en kvinnelig leder.

De kvinnelige delegatene hadde samlet seg i forkant av valget og idet at Aker Hansen var applaudert inn som leder, så entret kvinnene scenen og ga henne hver sin røde rose.

– Ja, hva skal jeg si? Tusen takk for støtten, alle sammen. Vi har en stor utfordring, men den tar dere med stor ære, sa Aker Hansen rett etterpå.

Rustes mot uvær

Aker Hansen har vært 1. nestleder siden 2011. Hun kommer fra sjokoladeindustrien, Freia.

Selv er ikke Aker Hansen veldig opptatt av at hun om to år blir den første kvinnelige forbundslederen.

– Jeg er ikke ubevisst at jeg blir den første kvinnelige lederen av NNN, men jeg er først og fremst opptatt av å være leder, sier Aker Hansen.

Hun er opptatt av at NNN må ruste seg som organisasjon for å møte de kommende årene.

– Den største utfordringen vi står foran er endringene vi ser i arbeidslivet, med blant annet flere midlertidige, sosial dumping, nye former for personalledelse som øker presset på medlemmer og tillitsvalgte. Utfordringen er hvordan vi i fagbevegelsen skal møte endringene. Organisasjonsgrad er et nøkkelord, ifølge Aker Hansen.

– Vi må rekruttere medlemmer og være godt organisert, sier Aker Hansen.

Nestledere

Jarle Wilhelmsen fortsetter som 2. nestleder, før han om to år blir 1. nestleder. Wilhelmsen kom inn i NNN-ledelsen på landsmøtet for fire år siden. Han kommer fra bryggeribransjen i Bergen.

Bjørn Tore Kyllo blir ny 2. nestleder når Pedersen går av og Aker Hansen og Wilhelmsen rykker opp. Frem til det fortsetter Kyllo som forbundssekretær. Han er i dag bransjeansvarlig for kjøtt. Kyllo er fra Trøndelag.

Som påtroppende forbundsleder Aker Hansen, så mener også Kyllo at organisasjon er et nøkkelord for fremtiden.

– Vi må sørge for å ha en medlemsmasse som bidra til at vi kan stå alene som forbund også i fremtiden. Det er kun vi i NNN som organiserer arbeidere i mat- og drikkeindustrien og det vil vi fortsette med fordi det er vi som har kompetansen, sier Kyllo.

Publisert: 5. april 2017|Kategori: Forsiden, Landsmøte 2017|

Del:

Kommende arrangementer: