Første samling for kompetansetillitsvalgt i matindustrien

IMG_0877Denne uken var første samling for pilotprosjektet «kompetansetillitsvalgt i matindustrien».
NNN arrangerer i samarbeid med FEED og AOF et pilotprosjekt som heter «kompetansetillitsvalgt i matindustrien». Dette er et tilbud om et kurs for tillitsvalgte i referansebedriftene i FEED, slik at de kan få en bedre forutsetning til å ha en aktiv rolle i kompetanseutvikling på arbeidsplassen. Det er 15 deltakere med på kurset, henholdsvis fra Tine, Nortura, Stabburet, Rieber og Søn Toro, Bakers, Mondelez, Ringnes og Norgesmøllene.

Arild Ausen, Ringnes og Jon Erik Lyng, Norgesmøllene

Arild Ausen, Ringnes og Jon Erik Lyng, Norgesmøllene

Målet med pilotprosjektet er å få de tillitsvalgte til i større grad å fremme utdanning og kompetanseheving på arbeidsplassen i samarbeid med ansatte og ledelsen.

Mange arbeidstakere kan føle utrygghet i jobben overfor de økende kravene i vår industri. Kompetanseheving av ansatte kan bidra til å gi den enkelte en faglig trygghet og følelse av mestring.

– Undersøkelser viser at faglærte er mer selvstendige, og i større grad er med på å utvikle bedriftene enn ufaglærte sier Merete Helland, kurs- og kompetanseansvarlig i NNN.

På denne første samlingen lærte deltakerne hva slags rolle og ansvar en kompetansetillitsvalgt har, kommunikasjon og samtaler om den vanskelige balansekunsten å være veileder – ikke rådgiver.

Til neste samling har alle deltakerne fått en hjemmeoppgave. De bestemmer selv hva oppgaven skal innebære, men den skal være realistisk. Noen bedrifter trenger kanskje å begynne med å sette kompetanse på dagsorden på styremøter i klubben. Andre kan ha større planer, som å komme i dialog med ledelsen for å sette etter- og videreutdanning i et system. 

Markus Leandersson, Nortura og Robert Kollevåg, Toro

Markus Leandersson, Nortura og Robert Kollevåg, Toro

Neste samling er 16. og 17. oktober.  

Publisert: 20. september 2013|Kategori: Forsiden, Ukategorisert|

Del:

Kommende arrangementer: