Første samling for kompetansetillitsvalgt i matindustrien
Denne uken var første samling for pilotprosjektet «kompetansetillitsvalgt i matindustrien».
NNN arrangerer i samarbeid med FEED og AOF et pilotprosjekt som heter «kompetansetillitsvalgt i matindustrien». Dette er et tilbud om et kurs for tillitsvalgte i referansebedriftene i FEED, slik at de kan få en bedre forutsetning til å ha en aktiv rolle i kompetanseutvikling på arbeidsplassen. Det er 15 deltakere med på kurset, henholdsvis fra Tine, Nortura, Stabburet, Rieber og Søn Toro, Bakers, Mondelez, Ringnes og Norgesmøllene.
Målet med pilotprosjektet er å få de tillitsvalgte til i større grad å fremme utdanning og kompetanseheving på arbeidsplassen i samarbeid med ansatte og ledelsen.
Mange arbeidstakere kan føle utrygghet i jobben overfor de økende kravene i vår industri. Kompetanseheving av ansatte kan bidra til å gi den enkelte en faglig trygghet og følelse av mestring.
– Undersøkelser viser at faglærte er mer selvstendige, og i større grad er med på å utvikle bedriftene enn ufaglærte sier Merete Helland, kurs- og kompetanseansvarlig i NNN.
På denne første samlingen lærte deltakerne hva slags rolle og ansvar en kompetansetillitsvalgt har, kommunikasjon og samtaler om den vanskelige balansekunsten å være veileder – ikke rådgiver.
Til neste samling har alle deltakerne fått en hjemmeoppgave. De bestemmer selv hva oppgaven skal innebære, men den skal være realistisk. Noen bedrifter trenger kanskje å begynne med å sette kompetanse på dagsorden på styremøter i klubben. Andre kan ha større planer, som å komme i dialog med ledelsen for å sette etter- og videreutdanning i et system.
Neste samling er 16. og 17. oktober.