Klappet og klart for ungdomskonferanse


Onsdag og torsdag var ungdommen samlet hos NNN for å ferdigstille programmet til årets konferanse. Dette er den 6. konferansen som ungdommen arrangerer. 

«Ungdommen» er det sentrale ungdomsutvalget i NNN, og målet for disse to dagene var å ferdigstille programmet for konferansen som skal være i mai.

– Vi har arrangert ungdomskonferanse i noen år nå, og vi har fått litt erfaring. Utvalget vårt består av flinke ungdommer som har vært med en stund og nye har kommet til. Det er en veldig bra kombinasjon av nye og gamle medlemmer, da vi kan ha litt forskjellige syn og meninger på ting. Da har vi veldig god nytte av å kunne dele tanker og erfaringer. Det fører til mange gode samtaler og beslutninger, sier en glad leder av DSU Bjarne Lagesen. Han føyer til at de har hentet mye god inspirasjon fra konferanser som de har gjestet gjennom fjoråret hos andre forbund. Vi drar veldig god nytte av det gode samarbeidet mellom de andre forbundene i LO.

Sundvolden og Utøya
– De siste årene har det blitt gjort et veldig godt forarbeid til ungdomskonferansene, og det gjør at det etter hvert har blitt litt enklere å arrangere en så stor konferanse.
Vi spikret idag de siste detaljene til programmet for konferansen som avholdes 25. -27. mai på Sundvolden/ Utøya, og vi i DSU gleder oss allerede masse, sier nestleder i utvalget Erik Malmin Stangeland.

– Vi har de tre siste årene vært på Sørmarka, men DSU tenkte at det denne gangen kunne være kjekt med litt forandring. Vi har hørt mye bra fra andre som har arrangert konferanser på Sundvolden, og vi er veldig spent på hvordan endringen mottas, sier Bjarne.

Utvalget har valgt å ha en hel dag på Utøya, blant annet for å være en del av det «å ta Utøya tilbake» sammen med AUF og andre forbund. En del av programmet der ute vil også ha fokus på at det i samfunnet i dag er mye hat prat og hatefulle ytringer på nett.
Vi vil vi ha fokus på hvordan vi skal forholde oss til det, og hvordan vi skal være en del av holdningsendringer som vi ønsker skal skje sier han.

Et fornøyd DSU avslutter med å fortelle at de ønsker forslag til ungdommens dokument, som skal være en styrende handlingsplan for de kommende år.

Meld deg på Ungdomskonferansen her.

Les Ungdommens dokument her.
Forslag til Ungdommens dokument sendes til: nnnungdom@gmail.com

Foto fremsiden: Bjarne Lagesen, Erik Malmin Stangeland,  Masja Krogh, Hilde Sisilie Bekken, Robin Andre Larsen, Eivind Løvstad Karlsen, Johanna Ericson og Beathe Sognnes.

Publisert: 15. februar 2018|Kategori: Forsiden, Ungdom|

Del:

Kommende arrangementer: