Landskonferansen for Restaurant- og matfag på UMAMI Arena


Landskonferansen for Restaurant- og matfag blir i år avholdt på UMAMI Arena. UMAMI er den største arenaen for alle som jobber med mat og drikke. Her teamet i «Smak deg frem» sammen med Christer Rødseth som var programleder på del 2.

På første del av åpningskonferansen ble det satt lys på regjeringens og næringens ambisjoner og mulighetsrom for mat- og måltidsbransjen.

Den ble ledet av Eirik Bergesen som startet med å ønske Mat- og Landbruksminister Sandra Borch velkommen og spurte hvor fremtiden i bransjen ligger og hvordan vil statsråden og regjeringen skape muligheter.

Smak deg frem
En rekke aktører i mat- og måltidsbransjen står bak kampanjen Smak deg frem. Målet er å vise frem de spennende mulighetene og fortrinnene du får med en utdannelse innen Restaurant- og matfag.

Prosjektet «Smak deg frem» skal være til hjelp i rekrutteringsarbeidet til mat- og måltidsbransjen. Vi fikk et innblikk i rekrutteringsutvalgets anbefalinger til hvordan vi sammen, og hver for oss, kan styrke rekrutteringen.

Rekrutteringsutvalget
Rekrutteringsutvalget består av Merete Helland, kurs- og kompetanseansvarlig i Norsk Nærings- og
Nytelsesmiddelarbeiderforbund, Espen Lynghaug, spesialrådgiver kompetanse og utdanningspolitikk i NHO Mat og Drikke og Henrik Hamborg, politisk rådgiver kompetanse og rekruttering i NHO Reiseliv

Mer faglært arbeidskraft
Hva er neste steg for å kunne lykkes med å få mer faglært arbeidskraft, innovasjon og bærekraftig utvikling?


Panelet bestod av Anne Berit Aker Hansen, forbundsleder i Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund, Petter Brubakk, Administrerende direktør i NHO Mat og Drikke, Tone Hartviksen, ESG-ansvarlig i 4Service, og Gjøran Sæther, administrerende direktør i Fursetgruppen. De diskuterte hvordan vi skal og må tiltrekke oss flere ungdommer til mat- og måltidsbransjen.


Avslutningsvis på konferansen ble årets kompetansepris delt ut og den vant Geitmyra Matkultursenter for barn. 

– Det er helt avgjørende at vi satser på barn og unge hvis vi skal ha rekruttering til matproduksjon, servering og reiseliv. Denne prisen er ikke en pris fordi vi har gjennomført – den er en pris som markerer starten på arbeidet vi alle skal gjøre, sa  Viestad da han takket for prisen.

Bak Smak deg frem står NHO Reiseliv, NHO Mat og Drikke, NHO Service og Handel, Hovedorganisasjonen Virke, Fellesforbundet, Norsk nærings- og nytelsesmiddelarbeiderforbund (NNN), Norske Kokkers landsforening (NKL), Baker- og konditorbransjens Landsforening (BKLF) og Foreningen for Opplæringskontorene i Restaurant- og Matfag (FORM).

«VGS handler ikke om hva du blir. Men om hva du lærer.»

Uten fagfolk – ingen kraft!

Les mer på siden «Smak deg frem»

 

 

Publisert: 14. februar 2023|Kategori: Informasjon, Kompetanse|

Del:

Kommende arrangementer: