Martin Østnor1Martin Østnor, lærling på Nidar i Trondheim og medlem i NNN, gikk helt til topps i sitt fag i Yrkes-VM 2015. Gratulerer med GULL!

 

– Jeg kan ikke helt forstå det. Det har ikke gått opp for meg. Men det er veldig stort. Jeg tenkte aldri at det var jeg som kom til å få gullmedaljen. Jeg har jobbet hardt og utnyttet godt den tiden jeg hadde til rådighet i konkurransen. Jeg har Martin Østnor1vært effektiv og kvalitetsbevisst. Tenk at det ble gull!

Kanskje enda bedre sjokolade…
Gullgutten kommer fra Sørli i Lierne kommune, og jobber på Nidar i Trondheim til vanlig. – Det blir kult å komme tilbake på jobb med gullmedalje om halsen, sier han. – Nå vil vel sjokoladen fra Nidar smake enda bedre i tiden fremover kanskje. Sjokoladen blir «likar no», sier han på godt trøndersk og ler.

Verdens største yrkesfagbegivenhet
Yrkes-VM i Sao Paulo er den største yrkesfagbegivenheten i verden. Her er det 200.000 besøkende. Området Yrkes-VM foregår på er hele 212.000 kvadratmeter stort. Av 1189 unge fagarbeidere er 19 av dem fra Norge. Konkurransen er knallhard.

Totalt fikk det norske yrkeslandslaget to gull og 12 Medal of Excellence. Norge leverte kjempebra i Yrkes-VM 2015. 

Uansett det gode resultat er yrkeslandslaget fantastiske ambassadører for fagarbeidere i Norge. De fortsetter å inspirere og bidra til rekrutteringen til yrkesfag. Nettopp derfor er de Norges viktigste landslag,  skriver LO i en pressemelding og er en uttalelse NNN støtter.
 
Tekst og foto: Worldskills Norway