Nå er det åpnet for nominasjoner til neste års Arthur Svensson-pris. Fristen er 1. januar 2024.

Forbund, fagforeninger, tillitsvalgte og ansatte i norsk og internasjonal fagbevegelse kan nominere kandidater til «Arthur Svenssons Internasjonale Pris for Faglige Rettigheter».

Siden 2010 har prisen gått til personer og organisasjoner som har gjort en særlig innsats for å fremme fagorganisering og faglige rettigheter i verden. Blant prisvinnerne finner vi lærere i Bahrain og Filippinene, gruvearbeidere i Mexico, tekstilarbeidere fra Kambodsja, helsearbeidere i Liberia, og uavhengige fagbevegelser i Belarus og Kasakhstan. I fjor gikk prisen International Domestic Workers Federation og deres generalsekretær, Elizabeth Tang. Se oversikt over tidligere prisvinnere her: https://www.svenssonprisen.no/prisvinnere.

Fristen for å foreslå kandidater er 1.januar 2024. Kriteriene for vinneren er at det må være en person eller organisasjon som «i særlig grad har virket for å fremme faglige rettigheter og/eller styrke fagorganisering i verden».

Alle fagforeninger, ansatte og tillitsvalgte i norsk og internasjonal fagbevegelse har forslagsrett. En priskomité bredt sammensatt fra norsk og internasjonal fagbevegelse bestemmer hvem som skal få prisen.

Vi oppfordrer alle til å sende inn forslag på verdige kandidater allerede nå. Vi ber om at det redegjøres godt for den nominertes bakgrunn og hvorfor vedkommende bør få prisen.

Nominasjon kan gjøres via skjema: https://www.svenssonprisen.no/nominere eller på e-post til espen.loken@industrienergi.no.

Les mer om prisen her: https://www.svenssonprisen.no/

Publisert: 23. oktober 2023|Kategori: Informasjon|

Del:

Kommende arrangementer: