Smak deg frem: Med karrierevalg på menyen


Tredje runde av rekrutteringskampanjen «Smak deg frem» er lansert. Målet er å vise fram alle mulighetene som ligger i utdanningsprogrammet Restaurant- og matfag.

Det er viktig å vise at videregående skole ikke handler om hva du blir, men heller om hva du lærer. Gjennom Smak deg frem-filmene viser vi frem den viktige kompetansen og de ettertraktede egenskapene de unge får ved å velge nettopp Restaurant- og matfag.
For få unge velger yrkesfag, og etterspørselen etter arbeidskraft er historisk høy. Konseptet «Smak deg frem» skal snu trenden.

Bredt samarbeid
Prosjektet gjennomføres som et samarbeid mellom NHO Reiseliv, NHO Mat og Drikke, NHO Service og Handel, Hovedorganisasjonen Virke, Fellesforbundet, Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund (NNN), Norske Kokkers Landsforening (NKL), Baker- og Konditorbransjens Landsforening (BKLF) og Foreningen for Opplæringskontorene i Restaurant- og Matfag (FORM). Prosjektet har dessuten fått midler fra Landbruks- og matdepartementet (LMD) til oppstart av en av flerårig kampanje. Også departementet er opptatt av rekruttering til mat- og måltidsbransjen.

− Det er veldig positivt at vi er flere aktører som står sammen om denne kampanjen og satsningen. Smak deg frem har blant annet utviklet en verktøykasse som vil komme skoler og opplæringskontor til gode, sier Merete Helland kurs og kompetanseansvarlig i NNN. Hun sier videre at bransjen har et stort behov for faglært arbeidskraft.

De som satser på en karriere innen mat- og måltidsbransjen er nærmest sikret jobb i fremtiden.

Når ut til unge – se filmer
Filmene i Smak deg frem-universet består av korte episoder der unge selv forteller om sin skole- eller jobbhverdag. Hver film viser hverdagen til elever, lærlinger og unge fagarbeidere som har valgt ulike retninger innen Restaurant- og matfag, og gir et ærlig innblikk i hva du lærer.

Lenke til alle filmene fra tidligere sesonger finner dere på Smak deg frem sin nyopprettede youtube-kanal her: https://www.youtube.com/@smakdegfrem. Se og del!

Om spørsmål, ta kontakt med kurs- og kompetanseansvarlig i NNN Merete Helland, Telefon: 958 38 519, E-post: merete.helland@nnn.no

 

Publisert: 14. november 2022|Kategori: Kompetanse|

Del:

Kommende arrangementer: