Minner om søknadsfrist for videregående opplæring. Det er behov for flere inn på matfagene.

Fristen for å søke videregående opplæring er 1. mars. I mat- og måltidsbransjen er det et økende behov for dyktige fagarbeidere.

Matnasjonen Norge
Det er et økende behov for dyktige fagarbeidere i mat- og måltidsbransjen. Vi trenger å få flere inn på matfagene, det er jo tross alt de unge som er fremtiden for Matnasjonen Norge, sier landbruks- og matminister Geir Pollestad (SP) i en pressemelding.

Fremtidens arbeidsliv krever store omstillinger og sannsynligvis vil flere unge skifte både jobb og karriere flere ganger. Hva man kan og hvilke egenskaper man har, blir viktigere enn hva slags jobbtittel man tilegner seg. Skole handler ikke om hva man blir, men hva man lærer.

Derfor er Restaurant- og matfag et trygt valg. Ikke bare er det mange muligheter i bransjen i seg selv. Faget er også et perfekt sted å starte om man velger en annen vei etterhvert.

Etter fullført yrkesfaglig opplæring kan du gå ut i arbeid eller ta videre utdanning.

Med restaurant og matfag – kan du bli:
Kokk, ernæringskokk eller servitør
Baker eller konditor
Slakter, pølsemaker eller kjøttskjærer
Ferskvarehandler
Fagarbeider i sjømatproduksjon
Fagarbeider industriell matproduksjon

Les mer her:
Restaurant- og matfag | Videregående opplæring – vilbli.no

Foto: Smak deg frem
På bildet: Fagarbeider i Industriell matproduksjon Martin på Tine Tunga 

Publisert: 8. februar 2024|Kategori: Informasjon|

Del:

Kommende arrangementer: