Veksling i prosjektledelsen – Caroline Dyrnes har overtatt stafettpinnen i IA-bransjeprogrammet

Caroline Dyrnes (til venstre) har overtatt som prosjektleder for IA-bransjeprogrammet. Anne Brit Slettebø blir fortsatt med som støttespiller. 

Foto: Georg Mathisen

Caroline Dyrnes har overtatt stafettpinnen i IA-bransjeprogrammet. – Det blir viktig for meg å ha tett kontakt med bedriftene som er med, sier hun.

Anne Brit Slettebø er ferdig med sin del av jobben som prosjektleder i IA-bransjeprogrammet for næringsmiddelindustrien. Når hun overlater stafettpinnen til Caroline Dyrnes, leverer hun over et program som er kommet langt, men samtidig et program der koronaviruset har gjort at veldig mye ikke ble helt som det var planlagt.

Isolasjon og økning
– Én ting er at koronaen førte til nedstengning og isolasjon. En annen ting er at mange av bedriftene har fått økt produksjonen og måttet jobbet mer. Vi har ikke bare måttet ta hensyn til at folk ikke kan samles, men også at det er for mye å gjøre utenom, sier Dyrnes.
Den nye prosjektlederen er utdannet fysioterapeut. Hun har arbeidet som privatpraktiserende, men storparten av bakgrunnen har hun som HMS-rådgiver i bedriftshelsetjenesten.

– Jeg har vært bedriftsfysioterapeut og arbeidet med ergonomi på ulike arbeidsplasser, og så ble det mer og mer HMS-veiledning etter hvert, forteller hun.

Ut i bedriftene
Nå er hun klar for å komme seg ut til bedriftene som er med på bransjeprogrammet – så snart hun får lov. – Vi håper at påtroppende prosjektleder får vaksine i løpet av sommeren og kan begynne å reise til høsten. Det er nyttig for min rolle, konstaterer hun.
Der er hun helt enig med forgjengeren. Anne Brit Slettebø har vært opptatt av å bruke mest mulig tid i bedriftene. – Jeg har hatt slike prosjekter tidligere og sett hvor mye det betyr å være ute i bedriftene og bidra til å løfte dem, sier hun.
Det har hun ikke kunnet gjøre så mye som hun egentlig har ønsket. Til gjengjeld kan hun fortelle at prosjektet på bransjenivå har rullet og gått sin gang, selv om hver enkelt bedrift har hatt restriksjoner og produksjonsendringer å ta hensyn til. – Vi er snart i mål med både appen og lederopplæringen, forteller den avtroppende og den påtroppende prosjektlederen.

Lederopplæring og app
Caroline Dyrnes regner med at det hun kommer til å bruke tiden på fremover, er å ferdigstille lederopplæring og ergonomi-app. Appen, som bransjeforeningen samarbeider med opplæringsselskapet Attensi om, skal lære opp produksjonsansatte i bedriftene i ergonomi. Den samkjøres også med en større ergonomiveileder som etter planen skal legges på Arbinn og gi enda mer utfyllende kunnskap.
Lederopplæringen er det Moment organisasjon og ledelse som utarbeider – et basisprogram som er utviklet spesielt for IA-bransjeprogrammet. Den kommer i en versjon for arbeidsledere, produksjonsledere og førstelinjeledere, og en versjon for mellomledere.
– Begge deler kan snart rulles ut og tas i bruk hos de tolv bedriftene i programmet. Så blir de lagt ut på Arbinn til høsten, forteller Anne Brit Slettebø.

Samling 27. mai
27. mai legger Dyrnes og Slettebø opp til ny samling i prosjektet. Også denne gangen blir det et digitalt halvdagsmøte.
– Så blir det viktig også for meg å ha jevnlig kontakt med bedriftene, følge opp tett og bli bedre kjent med dem. Dette er ulike virksomheter med veldig ulik størrelse, og det gjør litt med hvilke muligheter man har, sier hun.

– Alle har utfordringer med slikt som støy og arbeidstempo. Samtidig er alle unike. Vi har en del språkutfordringer, men dem er det slett ikke alle som opplever likt. Norfersk har ansatte fra 30 land som skal kommunisere, mens Synnøve Finden og Nortura i Alvdal knapt har utlendinger i produksjonen. Språk er viktig for sikkerheten, men også for å forstå det norske arbeidslivet, få tillit til det og føle seg trygg, konstaterer Dyrnes.

Kunnskap
Prosjektlederne er klar over at det ikke går an å få has på høyt sykefravær bare med et prosjekt. Særlig ikke under en pandemi.
– Det viktigste er at de tiltakene som både bedriftene og vi jobber med, er basert på kunnskapen som vi har om fravær, sier Anne Brit Slettebø og Caroline Dyrnes. Da snakker de både om statistikken og om den kunnskapen som hver enkelt bedrift har fra før. – Vi har holdt oss til det vi vet at er årsak til fravær og det vi vet at bidrar til å redusere fravær, fastslår de to.

Foto prosjektlederne:
Caroline Dyrnes (til venstre) og Anne Brit Slettebø.

Publisert: 19. mai 2021|Kategori: Forsiden, Ukategorisert|

Del:

Kommende arrangementer: